Az alábbi termékkategóriánkban megtalálhatják pizzásdobozaink fő kategóriáit. Pizzadoboz nagykerünkben jelenleg 5 fő kategória közül választhatnak: Treviso, Ferrara, Palermo, Torino, és Firenze. Az olasz városokról elnevezett egyedi pizzadobozok elsősorban alakjukban és hajtási techikájukban térnek el egymástól, funkcióban megegyeznek. Mindegyik pizzadobozunk kérhető nyomat nélkül, általános vagy egyedi grafikával. Általában barna hullámkartonból készülnek, de némelyik méret elérhető fehér papírból is. Néhány típus kérhető prémium minőségben is. A prémium papír egy keményebb, zsiradéknak jobban ellenálló kivitel.
Treviso nevű pizzásdobozaink klasszikus négyszögletes hullámkarton pizzadobozok, melyek kaphatók 26-os mérettől egészen 52-es méretig.
Ferrara elnevezésű pizzásdobozaink hatszögletű hullámkarton dobozok, melynek sarkai a nyitás felőli oldalán le vannak vágva az egyszerűbb használat érdekében.
Palermo dobozunk is több méretben elérhető, ennek a típusnak sajátossága, hogy ez a fajta pizzadoboz a legkönnyebben készre hajtható. A Palermo pizzásdobozok cégünk egyedi, saját fejlesztésű dobozai.
Torino pizzadobozunk prémium papírból készült négyszögletes hullámkarton doboz, melynek fedele rendhagyó módon, ablakszerűen, kétfelé nyílik. A Torino pizzásdobozok szintén cégünk egyedi, saját fejlesztésű dobozai.
Firenze dobozunk különleges, kerek formájú pizzásdoboz, mely prémium minőségű papírból készült, és alakjának köszönhetően rendkívül feltűnő, igazán egyedi megjelenést biztosít. A Firenze pizzásdobozok szintén cégünk egyedi, saját fejlesztésű dobozai.
pizzadoboz, pizzásdoboz, pizza doboz gyártás, pizzadoboz gyártás
Pizza doboz, pizzás doboz, hullámkarton pizza doboz, doboz pizza elvitelhez, doboz pizza kiszállításhoz,
pizza doboz, pizzás doboz, pizza karton, pizza box,
pizza doboz, pizzásdoboz, pizzadobozok, pizza dobozok, pizza doboz gyártás, pizza doboz gyártás, pizza doboz 26, pizzadoboz 26, pizza doboz 28, pizzadoboz 28, pizza doboz 30, pizzadoboz 30, pizza doboz 32, pizzadoboz 32, pizza doboz 45, pizzadoboz 45, pizza doboz 52, pizzadoboz 52, pizza doboz gyártás, pizzadoboz gyártás, streetfood tálca, street food tálca, hamburger doboz, hamburgeres doboz, elviteles doboz, elviteles papír doboz, zsírálló papírdoboz, zsírálló papír doboz, zsírálló ételdoboz, zsírálló elviteles, elviteles ételdoboz, olcsó pizzadoboz, olcsó pizza doboz, https://www.roundbox.hu/pizza-doboz/pizzasdoboz/pizzadoboz/olcso-pizza-doboz/olcso-pizzadoboz/pizzadoboz-32/pizza-doboz-32/pizza-doboz-gyartas/pizza-doboz-ar/pizzadoboz-ar/egyedi-pizzadoboz/egyedi-pizza-doboz
pizzadoboz, pizzásdoboz, pizza doboz gyártás, pizzadoboz gyártás
Piz
Az étel szállító dobozok számos típusa létezik, és mindegyiküknek megvan a saját előnye és használati módja. Itt van néhány példa a leggyakoribb étel szállító dobozokra:
Papír dobozok: Ezek általában könnyű, olcsó és környezetbarát opciók. Gyakran használják gyorséttermekben, hogy elvigyék az ételeket, vagy szállítsák az ételeket otthonra. Azonban ezek az étel szállító dobozok nem igazán tartósak, és nedvességgel szemben sem túl ellenállóak.
Polisztirol dobozok: Ezek a dobozok általában hőszigetelők, így az ételek melegen maradnak az utazás során. Gyakran használják hideg ételek (pl. saláták) vagy meleg ételek (pl. pizza) szállítására. Azonban ezek a dobozok nem környezetbarátak és nem lehet őket újrahasznosítani.
Műanyag dobozok: Ezek általában tartósabbak és ellenállóbbak, mint a papír vagy polisztirol dobozok. Általában számos méretben és alakban elérhetők, és könnyen zárhatóak. Azonban a műanyag dobozok sem környezetbarátak és nem lebomlóak.
Fém dobozok: Ezek általában a leghosszabb élettartamúak és legtartósabbak az összes opció közül. Kiválóak a meleg ételek (pl. pörkölt) vagy hideg ételek (pl. saláta) szállítására is. Azonban ezek általában a legdrágábbak az összes lehetőség között.
Ezenkívül léteznek olyan étel szállító dobozok is, amelyek kombinálják a különböző anyagok előnyeit, vagy speciális célokra készülnek, például pizza szállítására alkalmas dobozok. A választás attól függ, hogy milyen típusú ételeket szeretne szállítani, mennyire fontos a környezetvédelem, és mennyire fontos a tartósság és a hőszigetelés.
A pizza doboz gyártás hogyan történik?
A pizza dobozok gyártása általában a következő lépéseket tartalmazza:
Anyagok előkészítése: A pizza dobozok leggyakrabban kartonból készülnek. Az előállítási folyamat elkezdése előtt a kartonlapokat megfelelő méretre és formára vágnak.
Nyomtatás: A kartonlapokat általában előre nyomtatják a gyártók, hogy fel lehessen rájuk tüntetni az áruház vagy a márka logóját, valamint egyéb információkat.
Zsugorítás: A kartonlapokat ezután általában egy hőforrás felé helyezik, hogy összehúzódjanak és megtartsák a doboz alakját.
Vágás és hajtogatás: Az így elkészült kartonokat aztán vágják és hajtogatják, hogy a kívánt doboz formát kapják.
Ragasztás: Az elkészült dobozokat általában speciális ragasztóval ragasztják össze, hogy stabilan tartósak legyenek.
Csomagolás és szállítás: Az elkészült pizza dobozokat általában csomagolják és szállítják a megrendelőknek.
A folyamat részletei változhatnak a gyártótól függően, de az alapvető lépések általában hasonlóak maradnak. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb pizza doboz újrahasznosítható, és sok gyártó külön figyelmet fordít arra, hogy fenntarthatóbb gyártási folyamatot alkalmazzon.
za doboz, pizzás doboz, hullámkarton pizza doboz, doboz pizza elvitelhez, doboz pizza kiszállításhoz,
pizza doboz, pizzás doboz, pizza karton, pizza box,
A pizzás doboz csodálatos története
Évente egymilliárd pizzát szállítanak házhoz, döntő többségét egyszerű kartondobozban. Tudta, hogy már az 1800-as évek elején is vittek házhoz megrendelésre pizzát? Vajon hogyan alakult ki a ma használatos kartondoboz? És miért pont az? Válaszok a kínzó kérdésekre kattintás után!
Megéhezünk, de nincs sem kedvünk, sem időnk főzni. Felemeljük a telefont és megrendeljük a pizzát, ami (jó esetben) fél óra múlva megérkezik. Kinyitjuk a kartondobozt és megesszük a pizzát. Nem nagy kaland, de vajon belegondoltunk-e már, miért éppen így szállítják házhoz kedvenc ételünk?
Nem vagyunk kevesen, akik több-kevesebb rendszerességgel rendelünk pizzát (olyannyira nem, hogy évente egymilliárd pizzát szállítanak házhoz, egyébként is ez a világ egyik kedvenc étele), de alighanem kevesen tudják, hogy ez a szolgáltatás lassan kétszáz éve létezik.
Az első megoldás: a stufa
Igen, az első pizzát valamikor az 1800-as évek elején szállították megrendelésre házhoz. Akkoriban a pékek réztálakat használtak arra, hogy a kisebb kenyereket és pizzákat eljuttassák rendeltetési helyükre. Ez általában a fiaik dolga volt, akik némi borravaló reményében járták a környéket és árulták az ételt. A nagy különbség persze az volt, hogy nem célzott rendelést vittek, hanem az előre elkészített tésztákat árulták.
A stufának nevezett (gyakorlatilag minitűzhelyként funkcionáló) készségnek csúcsos fedele volt, rajta fedett nyílásokkal, melyeket elhúzva kiereszthették a gőzt. Mivel rézből készült, jól tartotta a meleget, így az étel nem hűlt ki. A maga nemében briliáns eszköz volt!
Összetekerve, papírban, átkötve
Száz évvel később az iparosodott amerikai nagyvárosokban (értelemszerűen a milliónyi olasz bevándorlónak köszönhetően) kezdett elterjedni az előre elkészített tésztaételek árusítása.
A legenda szerint a pizzákat ekkor összetekerve, papírba csomagolva, zsineggel lazán összekötve árulták a Lombariban (ami Amerika első hivatalosan bejegyzett pizzériája volt). A kis kenyereket gyakran szobahőmérsékleten árulták és fogyasztás előtt a gyárak kohói, kemencéi mellett melegítették fel. (Arról érdekes módon nem szól a fáma, hogy a réz stufa miért nem terjedt el, de valószínűleg az ár lehetett az oka.)
Megkezdődik a diadalút
A pizza azonban igazán a II. világháborút követően indult diadalútra, köszönhetően a háború alatt és után Olaszországban harcoló és állomásozó amerikai katonáknak, akik hazatérve sem szívesen mondtak volna le a tengerentúlon megkedvelt olasz specialitásról.
A 40-es években így aztán egyre nagyobb lett az igény (immár nem csak a bevándorolt olaszok körében) a pizzára, ezzel együtt az elvitelre is. Márpedig ha igény van, akkor megjelenik a kínálat is. A pizza szállítását ekkor egy kemény hullámpapír alapon oldották meg, amit nagy papírzacskóba tettek (persze a pizzával együtt).
Nem volt rossz megoldás, kivéve, hogy a papír (bár kiengedte a párát), nem tartotta megfelelően a meleget. (Érdekes, hogy még ma is van olyan amerikai pizzéria, amely így kínálja elvitelre a termékét – például a New Jerseyben lévő Federici, amelyik 1946 óta ezt a metódust követi.)
Hely az asztalnál
Az 50-es években a pizza megérkezett az otthonokba is, azaz már nem kizárólag a munkába siető amerikaiak vették és vitték, hanem a családi asztalhoz is szállították. A kereslet növekedése miatt egyre több pizzát kellett kiszállítani. Adódott a probléma, miszerint a zacskós megoldással nem lehetett gazdaságosan elhelyezni a kiszállítandó árut, ki kellett hát találni valamit.
Ekkor jelentek meg először a vékony kartondobozok, amelyeket nagyszerűen lehet szállítani, sokat lehet belőle egymásra pakolni és a hőt is elég jól tárolják. Más kérdés, hogy a kartondoboz (miként ezt bárki, aki rendelt már pizzát maga is megtapasztalhatta) nem túl jól áll ellen a nedvességnek, így aztán előfordult az is (főleg a technológia bevezetésének elején), hogy a nedvességtől meggyengült doboz egyszerűen összeesett a pizza súlya alatt.
Nagy ugrás: a 60-as évek
A pizzásdobozok fejlődéstörténetében (akármilyen hülyén is hangzik ez így) a legnagyobb ugrás az 1960-as években történt, köszönhetően a Dimonos pizza alapítójának, Tom Managhannek.
Miként önéletrajzában leírja, olyan céget keresett, amely képes erős, ám mégis könnyen hajtogatható hullámpapírt gyártani. Managhan szerint a feladat meglepően nagy kihívást jelentett, végül egy detroiti cég (örökítsük meg itt a nevét: Triad Containers) járt sikerrel és megszületett az a doboz, amelyet a mai napig használnak a világ minden táján.
Felmerül persze a kérdés, hogy 2011-ben valóban egy majdnem félévszázados technológiai megoldás-e a legjobb, vagy van még lehetőség továbbfejlődni? Nyilván az utóbbi a helyes választás, különösen, hogy folyamatosak a fejlesztések, próbálkozások – van, aki a hővesztés problémáját tartja a leginkább megoldandónak, mások a gőz okozta nedvesedést tartják a fő ellenségnek.
Azért a lényeg továbbra is a pizza marad.